02/15 / torstai 12.11.2015

Eusuhm-kongressi Tallinnassa
Galaillallisen tanssilattialla riitti säpinää.

Eusuhm-kongressi Tallinnassa

12.11.2015

Euroopan koulu- ja opiskeluterveydenhuollon XVIII Eusuhm-kongressi järjestettiin Tallinnassa 4.-5.6.2015.

Kongressin teema oli Mental Wellbeing of Children and Youth – a shared responsibility, Lasten ja nuorten hyvinvointi – yhteinen vastuu. Torstaipäivä oli varsinaisesti järjestetty kansainvälisenä kongressina ja perjantaina mukaan liittyivät paikalliset koulu- ja opiskeluterveyden järjestöt.

Osallistujia oli koko Euroopasta. Valitettavasti vieläkään ei ole saatavissa tilastotietoja osallistujista, mutta me suomalaiset olimme kuitenkin isolla (suurimmalla) joukolla Tallinnassa.

Torstaiaamupäivän eriomaisen esityksen piti englantilainen professori Kevin Browne Nottinghamin yliopistosta. Hän puhui väkivaltapelien vaikutuksesta lapsiin ja nuoriin otsikolla Effects of media violence and computer games on child and youth mental health.

Kongressin ohjelmassa oli paljon rinnakkaisia sessioita, jotka olisi pitänyt valita etukäteen, mutta ”sukkulointi” mielenkiintoisten esitysten välillä onnistui oikein hyvin. Perjantain ohjelma oli valitettavasti monilta osin eestinkielinen. Vaikka meillä oli simultaanitulkkaus kuulokkeitten kautta, ei ohjelman seuraaminen ollut helppoa.

Posteriesityksiä oli yhteensä 29, joista seitsemän Suomesta. Posterit oli sijoitettu eri huoneisiin eikä niihin tutustumiseen ollut käytännössä lainkaan aikaa. YTHS:n Turun toimipisteen Anne Frimanin esittämä Bottoms up – sit less – feel better -terveydenedistämisen kampanja, jonka avulla pyritään vähentämään pitkäkestoista istumista ja sen aiheuttamia haittoja, sai paljon huomiota.

Kongressin vapaa-ajan ohjelmaan oli panostettu paljon. Tarjolla oli opastettu kävely Tallinnan vanhassa kaupungissa, joka päättyi kaupungin vastaanottoon Mustapäitten talossa. Galaillallinen pidettiin Tallinnan kuuluisalla laululavalla. Ruoka oli hyvää, ohjelma hauska ja tanssijoita riitti lattialla.

Koska ”yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa”, kongressin hauskana yksityiskohtana oli piirtäjä, joka teki yhteenvedon lähes jokaisesta esityksestä.

Lue lisää: eusuhm.org

Teksti ja kuvat Annukka Vuorinen

Kommentoi

Otsikko:
Viesti:
Nimi:

Lisää uutisia samasta kategoriasta

Eusuhm-kongressi Tallinnassa