02/15 / torstai 12.11.2015

Sinivalkoinen opiskeluterveys näkyi ja kuului EUSUHMissa

to 28. marraskuuta 2013 09.00.00

Korkeakouluopiskelijan terveystutkimus on bestseller muuallakin kuin täällä Suomessa. Sen todisti Lontoossa viime kesäkuussa järjestetty EUSUHM eli Euroopan Unionin koulu- ja opiskeluterveyden kongressi, jossa myös YTHS:n opiskeluterveyden asiantuntemus oli arvossaan.

Kongressissa jaossa olleessa EUSUHM-uutiskirjeessä noteerattiin laajasti ainoastaan kaksi erillistä tutkimusaihetta. Toinen oli Kroatian koulu- ja opiskeluterveydenhuollon artikkeli julkisen kouluterveydenhuollon haasteista Kroatiassa. Toinen oli Suomessa erittäin laajaa huomiota saanut YTHS:n yhteisöterveyden ylilääkäri Kristina Kuntun kirjoittama Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimus 2012. Artikkelissa huomioidaan laajasti YTHS:n tuottamien terveystutkimusten tausta (tehty neljän vuoden välein alkaen vuodesta 2000), aineisto, kysymykset ja johtopäätökset.

YTHS niitti kansainvälistä huomioita myös muilla julkaisuilla: lukuisista kongressissa mukana olleista postereista nimettiin kaksi voittajaa, joista toinen oli YTHS:n johtajahammaslääkäri Anne Komulaisen ja suuhygienisti Mia Irmolan tuottama ”Naposteletko hampaasi”. Posteri liittyy YTHS:n suosittuun ja laajaan suunterveyden Naposteletko hampaasi –terveydenedistämisprojektiin. Muuta projektin satoa (sisältäen nettitestin) löydät YTHS:n verkkosivulta www.yths.fi.

Sidosryhmälehti Piikki on ylpeä näistä kansainvälistä huomioita ja tunnustusta saaneista YTHS-projekteista ja onnittelee lämpimästi Kristina Kunttua, Anne Komulaista ja Mia Irmolaa!

Korkeakouluopiskelijoiden terveystutkimus 2012

Naposteletko hampaasi -posteri
Naposteletko hampaasi -nettisivu


YTHS mukana monenlaisessa tutkimustyössä

Opiskeluterveydenhuolto, Kunttu K. & Seilo N. Lääkärin käsikirja 26.8.2013, Duodecim.

Heiskanen H.: Livelihood and physical activity among Finnish higher education students.

Yhteisö opiskelijan tukena, Kirkon oppilaitosyhteistyön uutiskirje 1-2/2013.

Lue lisää tästä.

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi: