02/15 / torstai 12.11.2015

Uusi potilastietojärjestelmä käyttöön pala palalta
Vastaava hoitaja Arja Makkonen ja terveyspalveluyksikön johtaja Eija Vänskä pitävät eReseptiä hyvänä juttuna.

Uusi potilastietojärjestelmä käyttöön pala palalta

04.12.2014

Acute-potilastietojärjestelmä otetaan vaiheittain käyttöön. Joulukuussa YTHS on alkanut käyttää Acuten sähköistä reseptiä (eResepti), ja tammi-helmikuussa valmistaudutaan ajanvarauksen ja hoidontarpeen arvioinnin käyttöönottoon järjestelmäkoulutusten avulla. Tavoitteena on, että potilastietojärjestelmä on YTHS:n käytössä kesäkuussa.

Syksyn 2014 aikana potilastietojärjestelmähankkeessa on muun muassa koulutettu 32 lähitukihenkilöä eri toimipisteisiin neuvomaan muuta YTHS:n henkilökuntaa Acute-järjestelmän käyttöönottovaiheessa.

eResepti on tuttu juttu

Joensuun toimipisteen vastaava hoitaja Arja Makkonen kertoo, että eResepti on tuttu juttu opiskelijoille ja he ovatkin sitä kyselleet reseptin uusinnan yhteydessä.

Joensuu-Savonlinnan terveyspalveluyksikön johtaja, vastaava lääkäri Eija Vänskä pitää eReseptiä hyvänä juttuna myös lääkärin näkökulmasta.
- Sähköisen reseptin myötä soittamiset apteekkeihin loppuvat eikä tarvitse sen vuoksi puhelimessa jonottaa, Vänskä toteaa.

Sähköisen reseptin eli lääkemääräyksen lääkäri laatii ja allekirjoittaa sähköisesti, jonka jälkeen eResepti tallennetaan keskitettyyn tietokantaan – Reseptikeskuksekseen.
- Onhan se kätevää, kun reseptit ovat tallessa sähköisessä Reseptikeskuksessa ja reseptejä voi helposti tarkastella www.kanta.fi
-sivuston kautta Omakanta-palvelusta, tuumailee Makkonen.

YTHS ottaa eReseptin käyttöön joulukuussa, mutta Acute-järjestelmän kesäkuussa.
- Se, että reseptit joudutaan puolen vuoden aikana kirjaamaan kahteen järjestelmään, vie enemmän aikaa reseptejä uusittaessa ja kirjoitettaessa. Tätä aika-asiaa täytyy seurata ja tarvittaessa tehdä muutoksia työaikatauluihin, pohtii Vänskä.

Teksti Sini Kivijärvi
Kuva Anne Pellikka

 

Kommentoi

Otsikko:
Viesti:
Nimi: