02/15 / torstai 12.11.2015

Sairauskertomuksen käyttöönoton viestintä henkilöstölle ja asiakkaille

29.04.2015

Kesäkuun lähestyessä alkaa monien katseet jo kääntyä kohti uuden sairauskertomuksen käyttöönottoa. Sen myötä niin rakenteinen kuin AvoHilmon vaatimusten mukainen kirjaaminen mahdollistuu. Syksyllä asiakkaan sairauskertomustiedot siirtyvät eKantaan, josta hän voi käydä niitä itse katsomassa.

Sairauskertomuksen käyttöönotto on YTHS:n henkilöstölle suuri muutos. Opiskelijaportaalin käyttöönotto loppuvuonna näkyy kuitenkin enemmän opiskelijoille, koska se mahdollistaa aiempaa monipuolisemman sähköisen asioinnin.

Sairauskertomuksen käyttöönotosta viestitään touko-kesäkuun aikana myös asiakkaille. Muutoksesta kerrotaan mm. ”Rakennamme uuden ajan potilastietojärjestelmää” –julisteiden ja poikkeustiedotteiden avulla. Myös mediaa ja sidosryhmiä tiedotetaan.

Tavoite on, että asiakkaat ymmärtävät totuttelun sairauskertomuksen toiminnallisuuksiin vievän henkilöstöltä hiukan enemmän aikaa, mutta vastineeksi he saavat mahdollisuuden yhä monipuolisempaan sähköiseen asiointiin.

Sairauskertomusosion käyttöönotto tuo sähköisen laskun eli eLaskun opiskelijoiden ulottuville. Jatkossa opiskelijat saavat eLaskun nopeasti ja turvallisesti omaan verkkopankkiin.

---

Jos haluat tilata Postia potilastietojärjestelmästä -uutiskirjeen, lähetä viestiä osoitteeseen viestinta(at)yths.fi
Viimeisimmän uutiskirjeen voit lukea tästä.

Teksti Sari Krappe

Kommentoi

Otsikko:
Viesti:
Nimi: