02/15 / torstai 12.11.2015

YTHS uusin silmin

YTHS uusin silmin

12.11.2015

Jotakin uutta, jotakin vanhaa, jotakin lainattua ja jotakin sinistä.

Vanhan sanonnan kolme ensimmäistä on helppo sitoa yhteen muutoksen edessä, mutta jotakin sinistä - katsotaan.

Jotakin uutta syntyy aina, kun kiinnostus herää. Itselläni uusi vaihe alkoi kun huomasin kiinnostavan työpaikkailmoituksen. Ilmoitus koski henkilöstöpäällikön ja lakimiehen tehtävää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä. Tehtävä organisaatiossa, joka on globaalistikin ottaen ainutlaatuinen, mutta jokaiselle suomalaiselle korkeakouluopiskelijalle niin arkipäiväinen, ettei sen olemassaoloa tulisi mieleenkään kyseenalaistaa.

Vaikka omasta asiakaskokemuksesta olikin ehtinyt muutama hetki vierähtää, muistan silti hyvin tunteen siitä, että YTHS oli opiskelijaa varten, ja sieltä sai aina avun tarpeeseen, usein vielä hymyn saattelemana. Tiedossani oli toki tuolloin, että jo nyt historiallinen Sote-uudistus kaikkine osatekijöineen myllertää toimintakenttää sellaisella laajuudella, että muuttumattomuus tuskin on YTHS:n kantava arvo tulevina vuosina.

Kun eteen avautuu uusia näkymiä ja mahdollisuuksia, liittyy mahdollisuuteen lähes aina samanaikainen haikeus vanhan – tutun ja turvallisen – menettämisestä. Itsekin mietin ja jännitin, millaiseen organisaatioon muutoksen keskellä hyppään ja millaisen hypyn teen saappaisiin, jotka ovat henkilöstölle olleet pitkään tutut ja turvalliset.

Ilokseni olen syksyn aikana huomannut, että YTHS on valtakunnallinen organisaatio, joka kulkee monen uudistuksen aallon harjalla. Vaikka muutos ei itseisarvoisesti ole vain hyvä asia ja vaatii henkilöstöltä aina ponnisteluja, on uudistautumisen kyky ja digitalisaation mahdollisuuksien hyödyntämien ominaisuuksia, jolla YTHS menestyy myös jatkossa opiskelijaterveydenhuollon palveluiden tarjoajana. Näiden ominaisuuksien mahdollistajana toimii YTHS:n asiantunteva, osaava ja sitoutunut henkilökunta, jota olen päässyt tapaamaan onnekseni jo useammassa yksikössä. Vastaanotto yksiköissä on ollut varsin ystävällistä, ja välitänkin kiitokseni teille tästä.

Muutosten ja uudistusten aikana on tärkeää huolehtia siitä, että työntekijämme saavat tarvittavat eväät ja tukea muuttuvassa ympäristössä toimimiseen. Jos jotakin uutta ja vanhaa on tässä jo taskuissa, niin lainaan Helen Kellerin sanoja työni ohjenuoraksi:

”Tahtoisin toteuttaa suuria ja jaloja asioita, mutta ensisijainen velvollisuuteni on toteuttaa pieniä asioita ikään kuin ne olisivat suuria ja jaloja.”

Uudella innostuksella, vanhalla kokemuksella ja lainatuilla kannustuksen sanoilla luomme varmasti jatkossakin hyvää tulevaisuuden työpaikkaa, jossa ihmiset viihtyvät pitkään.

Ja sitten sitä sinistä. Jotakin sinistä edustakoot vuodenajan hämärtyvät syysillat, jotka tuovat lupauksen tulevista pyhistä ja niiden suomasta mahdollisuudesta pysähtyä hetkeksi rauhoittumaan ja nauttimaan syksyn ahkerasta uurastuksesta.

Mia Lehmusvaara
YTHS:n henkilöstöpäällikkö (24.8.2015 alkaen)

Kuva Sari Krappe

Kommentoi

Otsikko:
Viesti:
Nimi:

Lisää uutisia samasta kategoriasta

YTHS uusin silmin