02/15 / torstai 12.11.2015

Tapio Hyrkäs – Helsinki-Espoon terveyspalveluyksikön uusi johtaja

12.06.2013

LT, HLL, erikoislääkäri, erikoishammaslääkäri Tapio Hyrkäs aloitti 8.5.2013 Helsinki-Espoon terveyspalveluyksikön johtajan tehtävät.

Pitkä, pitkän tittelin mies saapui suukirurgiksi terveyspalveluyksikköön vuonna 1997. Parin vuoden kuluttua hän siirtyi ylihammaslääkärin tehtäviin. Hyrkäs on aikaisemmin työskennellyt tien toisella puolella Töölön sairaalassa sekä Helsingin yliopistossa, HYKS:n Kirurgisessa sairaalassa ja eri terveyskeskuksissa.

Tuoreessa tehtävässä häntä kiehtovat uudet haasteet. Lisäksi positiivinen kokemus terveyspalveluyksikön johtoryhmätyöskentelystä antoi lisäpontta hakea johtajan pestiä. Tehtävänsä missiona Hyrkäs näkee terveyden edistämisen näkökulmien korostamisen ja opiskelijoiden motivoimisen oman terveytensä edistämiseen. Myös visio on kirkas: Terve ja hyvinvoiva opiskelija sekä toiminnan vaikuttavuuden mittareiden kehittäminen.

Säätiön henki on Hyrkäksen mielestä hyvä ja kehittynyt yhä parempaan suuntaan. Hän antaa kiitosta säätiön osaavalle henkilöstölle ja tehokkaalle organisaatiolle. Parannettavaa löytyy hoitoon pääsyn jonoista niin yleisterveyden, mielenterveyden kuin suunterveyden sektorilta.

Hyrkäksen mukaan YTHS:n asema opiskeluterveydenhuollon erityisasiantuntijana kotimaisen terveydenhuollon kentällä on vakiintunut. Viiden vuoden päästä hän näkee säätiön olevan edelleen merkittävä ja arvostettu asiantuntija toimialallaan.

Tapio Hyrkäs asuu vaimonsa ja kahden poikansa kanssa Espoossa. Vapaa-aikaansa hän viettää liikunnan, kuten kilpapyöräilyn, ja mökkeilyn merkeissä.

Teksti Sini Kivijärvi
Kuva Eila Ollila

 

Kommentoi

Otsikko:
Viesti:
Nimi: