02/15 / torstai 12.11.2015

Outi Särkikoski on Lappeenrannan uusi terveyspalveluyksikön johtaja

Outi Särkikoski on Lappeenrannan uusi terveyspalveluyksikön johtaja

12.11.2015

Lappeenrannan terveyspalveluyksikkö sai elokuussa johtajaksi terveydenhoitaja Outi Särkikosken.

Outi tuli YTHS:lle AMK-kokeilun myötä elokuussa 2011 ja siirtyi vastaavaksi terveydenhoitajaksi kesällä 2012. Aiemman johtaja Sami Raasakan siirryttyä johtajaylilääkärin sijaiseksi Helsinkiin Outille alkoi kertyä enemmän paikallisesti yksikönjohtajan vastuuta, ja siitä luonnollisena jatkumona seurasi valinta terveyspalveluyksikön johtajaksi Samin lopetettua työnsä säätiössä. Ohessa Outin haastattelu.

Kerro vähän itsestäsi

Olen nelikymppinen perheenäiti, joka viettää vapaa-aikansa perheen ja koiranpennun kanssa touhuten. Kun omaa aikaa on, minut löytää lenkkipolulta tai ystävieni seurasta.

AMK-opiskeluterveyden kokeilun jälkeen kaipasin työhöni uusia haasteita. Kun terveyspalveluyksikön johtajan tehtävä tuli hakuun, päätin muutaman päivän pohtimisen jälkeen hakea paikkaa.

Olen tykännyt uudesta työnkuvastani, työpäivät menevät vauhdikkaasti ja uutta opittavaa on paljon. Olen iloinen, että säätiössä tehtiin henkilöstöratkaisu, jossa etsittiin tpy-johtajan työhön ensisijaisesti esimiestyöhön kiinnostunutta henkilöä, eikä terveydenhoitajan koulutus ollut valinnan este.

Miten haluat tulla nähdyksi johtajana?

Yritän omalta osaltani ylläpitää hyvää työilmapiiriä ja toivon, että voin olla tukena henkilökunnalle niissä asioissa, mihin tukeani tarvitaan. Lappeenrannan yksikkö on pieni, mutta notkea, ja toisaalta henkilöstörakenteen kannalta vähän haavoittuvakin. Olen hyvin ylpeä asemamme henkilökunnasta ja siitä asenteesta, millä työt hoidetaan. Meillä kaikki puhaltavat samaan hiileen. Pönötys ja sektorirajat ovat meille lappeenrantalaisille vieraita käsitteitä.

Mikä työssäsi on mielekkäintä?

Työssäni on parasta mukava työyhteisö, opiskelijat ja työn monipuolisuus. Vastaanottotyö on ihanaa vastapainoa hallinnollisten asioiden pohdinnalle, ja erityisesti kansainvälisten opiskelijoiden kohtaaminen on valtava rikkaus työssäni. Tpy-johtajan työssä erityisen mielekästä on uusien asioiden suunnittelu ja kehittäminen.

Mikä tuntuu haastavimmalta?

Tällä hetkellä haastavinta on jonkinasteinen epävarmuus liittyen talouden tasapainottamiseen. Olemme säätiötasoisestikin isojen asioiden äärellä ja vääjäämättäkin sitä pohtii, miten tulevat säästöt tulevat vaikuttamaan pienen yksikön ja säätiön valtakunnalliseen toimintaan. On luotettava siihen, että tästä selvitään. Yhdessä varmasti selviämme!

Kysymykset Katriina Ikävalko
Kuva Minnä Ylä-Outinen

Kommentoi

Otsikko:
Viesti:
Nimi: