02/15 / torstai 12.11.2015

YTHS viettää ympäristöystävällisiä teemaviikkoja

YTHS viettää ympäristöystävällisiä teemaviikkoja

12.11.2015

Green Office –työ on ollut osa meidän säätiöläisten työrutiineja jo vuosien ajan.

Me säätiöläiset mietimme, ennen kuin tulostamme. Me tuumaamme, miten lajittelemme paperia jota emme enää tarvitse. Toimistopaperi, jota käytämme, on fsc-sertifioitua. Tulostimien määräkin vähentyi kymmenillä kappaleilla, kun uusimme viime kesänä työasemamme. Me sammutamme valot, kun poistumme huoneesta. Emme lämmitä ja tuuleta työhuonettamme samaan aikaan, ja erottelemme energia- ja biojätteet toisistaan.

Samalla huomaamme, että jätemaksuihin kuluvan rahan määrä on vähentynyt YTHS:ssä viimeisen neljän vuoden aikana radikaalisti.

Ekotyö on suureksi osaksi näkymätöntä. Ympäristötyötä ei tehdä otsa rypyssä vaan hymyssä suin. Ympäristöystävällinen toiminta YTHS:llä perustuu samoihin asioihin kuin kotona. Emme jätä kotona valoja palaamaan. Emme osta tavaroita, joita emme tarvitse. Ja niin edelleen.

Green Office -työ ei ole rakettitiedettä. Organisaatiot muuttuvat huomaamattaan ympäristöystävällisiksi, kun henkilöstö alkaa toimia työpaikalla samoin kuin kotona.

YTHS:ssä vietetään energiansäästöviikkoa 23.11.2015 alkaen. Teemaviikon avulla haluamme muistuttaa kollegoja sekä asiakkaitamme energian säästön tärkeydestä. Viikon aikana henkilöstömme saa päivittäin sähköpostiin idean, miten käyttää päivänsä energiatehokkaammin.

Marraskuussa järjestettävä teemaviikko on tämän vuoden aikana jo kolmas. Suosittelemme lämpimästi, että muutkin terveydenhuollon organisaatiot muistuttavat henkilöstöään ekoasioista. 

Tiedostaville asiakkaillemme ympäristöystävällisyys on jo arkirutiinia. Meillä työntekijöillä on heiltä paljon opittavaa.

YTHS:n Töölön tomipisteen toimistopaperin kulutus ja sekajätteen määrä ovat vähentyneet aktiivisten ympäristötöiden ansiosta.

Sari Krappe
YTHS:n Green Office -vastaava

Lue lisää yths.fi/ymparistotyo

Kommentoi

Otsikko:
Viesti:
Nimi:

Lisää uutisia samasta kategoriasta

YTHS viettää ympäristöystävällisiä teemaviikkoja