02/15 / torstai 12.11.2015

Säätiön henki luo pohjan kestävälle ympäristötyölle

Säätiön henki luo pohjan kestävälle ympäristötyölle

04.12.2014

Töölön toimipiste käynnisti säätiön ympäristötyön nyttemmin eläköityneen osastonhoitaja Maire Penttilän johdolla jo vuonna 2012. YTHS:n ympäristötyön yhdeksi virstanpylvääksi jäi historiaan päivämäärä 12.12.12, jolloin Töölön toimipiste ja säätiön hallinto saivat Green Office –merkin.

On tavallista, että uusissa Green Office -organisaatioissa ryhdytään tekemään ympäristötyötä kovalla innolla, ja suuria tuloksia saadaan nopeasti aikaan. Henkilöstö on motivoitunut, kun paperinkulutuksen määrä romahtaa. Tulokset näkyvät tilastoissa, mikä entisestäänkin tuo lisää motivaatiota työhön. Mutta sen jälkeen tapahtuu yleensä notkahdus.

Yksi syy siihen saattaa olla se, että ympäristötyön mehukkaimmat hedelmät nautitaan GO-työn ensimmäisinä vuosina. Sen jälkeen parantaminen ei ole enää helppoa. Kun jätteiden kerääminen ja jätekuljetus on ajantasaistettu, jäteastiat ovat vähentyneet, sähkönkulutus pudonnut ja kopiopaperin tilausmäärät romahtaneet, muuttuu Green Officen helpolta kuulostava ”jatkuva parantaminen” hankalaksi ja jopa työlääksi. Jätemäärien ja sähkönkulutuksen tilastot pompsahtavat helposti takaisin vanhoihin korkeuksiin.

Mistä siis löytää motivaatio ja ilo ympäristötyöhön?

”Säätiön hengeksi” on kutsuttu sitä tilaa, kun ihmiset tekevät täällä sydämellään pitkiäkin päiviä työtä opiskelijan paremman terveyden eteen. Tämä sama upea säätiön henki on näkynyt myös ympäristötyössä. Säätiön henkilöstö haluaa auttaa nuoria heidän terveysongelmissaan, mutta myös puhtaamman ympäristön mahdollistamisessa.

Laittakaa ajatuksianne tulemaan! Kehitetään tätä työtä yhdessä!

Sari Krappe,
viestintäpäällikkö, YTHS:n Green Office -vastaava

Kommentoi

Otsikko:
Viesti:
Nimi:

Lisää uutisia samasta kategoriasta

YTHS viettää ympäristöystävällisiä teemaviikkoja